biWel - Entrevista a Estel Mallorquí, fundadora i directora de Biwel Salut Empresarial

biWel

facebook
twitter
youtbue
linkedin
google+

Menu Style

Cpanel

Entrevista a Estel Mallorquí, fundadora i directora de Biwel Salut Empresarial

 

1)Ahir va ser el Dia Internacional de la Dona Treballadora, com valores el paper de la dona dins el món de l’empresa?

 

La dona aporta un valor afegit, una perspectiva i una forma de direcció complementària a la dels homes. Ni millor ni pitjor, diferent. No sóc feminista, però sí realista, i m’agradaria veure un major número de dones a càrrecs directius i incentivar-les per arribar-hi. Per mi la igualtat no és tenir un número equitatiu de dones a l’empresa, a la política o altres àmbits, sinó que s’aconsegueixi per mèrits, capacitats... homes i dones han de tenir les mateixes oportunitats.

 

 

Entrevista a Estel Mallorquí

2)Penses que encara queda massa camí per recórrer per arribar a la igualtat plena entre homes i dones en el món laboral? 

Queda menys camí però el món laboral, a nivell directiu, encara és massa masculí. Malauradament, hi ha estudis que demostren que els sous encara són inferiors en dones del mateix càrrec directiu en comparació als homes.

És una prova d’una injustícia que evidencia que encara estem en desigualtat. Tinc l’esperança que la generació Y i X tinguem i tinguin la valentia d’implantar cultures empresarials amb valors diferents, uns valors que tenim assumits. A més, a les universitats on s’estudia empresarials i altres titulacions del mateix àmbit, els futurs directius i càrrecs de responsabilitat de les empreses s’estan educant en aquests mateixos valors i en un altre de molt important: la salut.

La demostració és que moltes d’aquestes persones, futurs directius i càrrecs de responsabilitat, practiquen esport de manera habitual. Per tant, sí que alguna cosa comença a canviar i, en aquest cas, concorda amb els valors que Biwel ofereix.  

 

3)Com t’ha acollit el sector de la Salut Empresarial?

No ha estat un camí fàcil, i no només per ser dona i jove, sinó per la innovació que proposa Biwel a un sector tan tradicional com és la salut laboral i la prevenció de riscos laborals. La meva filosofia és integrar i innovar per millorar, ja sigui la salut, l’economia o l’eficàcia en les formes de gestionar. La cultura del país, en alguns casos, encara és lluitar per guanyar el terreny de l’altre i no col·laborar per sumar i millorar en un mercat on tots hi tenim cabuda i junts podem oferir un millor servei a les persones i empreses. Al final, l’interlocutor és una persona amb uns valors que els plasma a l’empresa i executa, decideix, ordena o lidera i actua en funció d’aquests, i cada cultura empresarial és diferent i respectable.

 

4)T’has trobat barreres o problemes pel fet de ser dona i dirigir la teva pròpia empresa?

Sí a nivell extern i mai dins la pròpia empresa. L’equip humà que dirigeixo, tant intern com col·laboradors externs, són homes i dones, i sempre m’he sentit molt estimada i valorada per les meves capacitats i no pel sexe. No es pot generalitzar mai però sí que, malauradament, m’he trobat en situacions desagradables al ser dona i jove davant d’algun home directiu.

La joventut, l’alta motivació i la falta d’experiència laboral et poden portar a voler convèncer, però al final aprens que no ho has de fer. El millor és compartir valors i creences, a més d’experiències, i al llarg dels anys he après d’homes i de dones. La veritat és que cada dia és un regal.

 

5)Quines habilitats penses que aporta una dona al capdavant d’una empresa? Són diferents a les d’un home? 

Depèn de cada persona, i si té el rol de líder o de directiu, és molt diferent la comunicació i el llenguatge que utilitzes. No és una resposta trivial, tot depèn del lideratge que esculli la o les persona/es de la direcció, si és compartit, quantes persones tens a càrrec i les teves habilitats i competències directives i personals. Al final, al darrere de qualsevol nivell de treballador, hi ha una persona amb uns valors, una actitud i unes aptituds aptes o no per ocupar el lloc de treball que té.

Estic aprenent a liderar un equip de persones, i és tot un món, no és fàcil, però tampoc impossible. Si ens basem en el lideratge situacional, hem de valorar quina conducta tenim i tenen les persones davant una tasca i una situació, així com també valorar la seva intel·ligència emocional, i la preocupació pels interessos d’ambdues parts.

Qualsevol líder ha de ser competent, mantenir una relació de confiança i ser dinàmic i constant per tenir credibilitat, a banda d’altres valors com l’empatia.

 

6)Què aportes a Biwel Salut Empresarial? En tractar-se d’un projecte propi ha quedat impregnat dels teus valors i la teva manera de fer?

Biwel té l’esperit i les meves creences de la forma d’entendre la vida i la salut. L’experiència personal, per bé o per dolent, m’ha demostrat i ensenyat que el treball en equip sempre (per mi té el mateix significat que treballar de forma integral entre professionals) suma i millora el resultat. Totes i cadascuna de les persones que m’han ajudat a arribar fins aquí, a les quals estic immensament agraïda, m’han aportat i ensenyat moltes coses, de les quals sempre en fas una selecció per construir el teu propi camí segons els teus valors i ètica personals.

Els valors que per mi són primordials quan es parla de salut són: rigor, objectivitat i adaptabilitat. I a l’hora de portar un equip humà: responsabilitat, confiança, cooperació, respecte, empatia, passió, professionalitat i persistència per aconseguir els objectius marcats sense perdre mai l’esperança.

 

7)Com definiries Biwel Salut Empresarial? Quin és el seu futur?

Ajudar i oferir solucions a les persones per millorar la seva salut de forma integral i millorar la seva qualitat de vida: física, mental i social. Millorar la consciència corporal, la gestió de les emocions, els seus orígens i prendre les regnes de la vida són factors claus. A més d’unes habilitats i competències que hem de millorar tota la població per gaudir de major i millor salut i augmentar la nostra esperança de vida.

El futur de Biwel és ser una empresa referent en la promoció de la salut a l’àmbit empresarial oferint serveis i productes a empreses, de forma rigorosa i innovant dia a dia, amb una metodologia pròpia i provada amb indicadors internacionals. Estem treballant i col·laborant amb empreses i entitats de nivell internacional per tal d’ampliar el nostre coneixement, la nostra visió i crear una estructura sòlida com a empresa jove en un mercat en constant creixement i ple de canvis.

 

“El hombre siembra un pensamiento y recoge una acción.

Siembra una acción y recoge un hábito.

Siembra un hábito y recoge un caràcter.

Siembra un caràcter y siembra un destino. “

 Swami Sivananda

Per contactar amb nosaltres

Telèfon: +34 93 832 37 51
Avda. de Cerdanyola, 79-81 
planta 4, oficina 7a
08172 Sant Cugat del Vallès, Barcelona
facebook
twitter
youtbue
linkedin
google+
 
This website has an SSL certificate by Comodo

Positive SSL

 

enisa